به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا مصر الیوم اعلام کرد هارون هاشم رشید که از او به عنوان شیخ الشعرای فلسطین یاد میکنند در سن ۹۳ سالگی دار فانی را واع گفت. هارون هاشم رشید در سال ۱۹۲۷ در غزه دیده به جهان گشود. او عضو شعرای کمیته نکبه و یا شاعران بازگشت بود که از دهه ۵۰ میلادی به عنوان یک شاعر، روزنامهنگارو سیاستمدار شعر خود را وقف انقلاب فلسطینی و حق بازگشت فلسطینیان به موطن خود کرد؛ بااینحال سرودههای او از مرزهای فلسطین فراتر رفت و بر زبان عربها از طبقات عوام تا نخبگان ادبی و هنری و حتی در تظاهرات و دیوارهای شهرهای مختلف راه یافت.
المفتوحه سعید الفیومی، استاد ادبیات عرب درباره او گفت: «هاشم رشید با اشعارش توانست تعادل روحی و آگاهی مردم فلسطین را از نو بازگرداند؛ به ویژه آنکه آثارش با آغاز نکبت فلسطین همراه شد و انتشار آن با افزایش تعدی اسرائیل به حقوق فلسطین فزونی گرفت.»
سازمان آزادی بخش فلسطین در سال ۱۹۷۶ هاشم رشید را به عنوان نماینده خود در نوار غزه انتخاب کرد اما اسرائیل او را بعد از جنگ حزیران مجبور به ترک منطقه کرد. وی سپس به قاهره رفت و در آنجا به عنوان نماینده فلسطین در دانشگاه کشورهای عربی مشغول به کار شد. بعد از آن سمت سردبیری مجله الشون العربیه را برعهده گرفت و همزمان در تحریریه چندین روزنامه و مجلههای معتبرعربی و فلسطینی فعالیت کرد.
از او دهها اثر ادبی از جمله دیوان شعر، نمایشنامه، پژوهش و رساله ادبی به جای مانده که از جمله آن میتوان به دیوان شعر «بازگشت غریبهها» در سال ۱۹۵۶، «تا ملت ما بازگردند» در سال ۱۹۵۶، «پرندگان بهشت» در سال ۱۹۹۸ و نمایشنامه «سوال» و «سقوط باریلف» اشاره کرد.
هارون هاشم رشید در طول زندگی و سفر ادبی خود جوایز متعددی را از جمله مدال قدس در سال ۱۹۹۰ و جایزه اول شعر عربی را در رادیو لندن سال ۱۹۸۸ دریافت کرد.
نظر شما